Paws & Passports

Op vakantie in Europa: 5x De leukste hondvriendelijke Europese landen

Onderwerpen

Benieuwd waar je het beste op vakantie kunt gaan met je hond in Europa? We hebben een handige lijst voor je gemaakt met de meest hondvriendelijke Europese landen om samen met je viervoeter te bezoeken. Hoewel de meeste landen in Europa prima geschikt zijn voor een heerlijke vakantie met je viervoeter, zijn er een aantal die éxtra hondvriendelijk zijn. Ga je met de auto? Bekijk dan ook meteen onze tips voor een autovakantie met je hond.

België

Lekker dichtbij en heel veel te beleven samen met je hond. Op nog geen 3 uur rijden vanaf Utrecht vind je de Ardennen, het uitgestrekte natuurgebied dat tot in Luxemburg en Frankrijk reikt. In de Belgische Ardennen maak je lange wandelingen in de prachtige bosrijke natuur. Ook zijn de Ardennen zijn perfect om je even terug te trekken in de natuur, weg van alle drukte. Daarnaast is België ook perfect voor een weekendje weg naar een van de vele gezellige Belgische steden zoals Brugge, Antwerpen of Leuven. Honden zijn in heel België toegestaan in winkels en restaurants (zolang de eigenaar het goedvindt). Ook zijn er veel accommodaties te vinden waar je hond welkom is.

Elk land heeft zijn eigen regels met betrekking tot het meenemen van je viervoeter. Het is belangrijk om dit van te voren na te kijken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Check hier de regels voor het meenemen van je hond naar België.


Frankrijk

Frankrijk is de perfecte veelzijdige vakantiebestemming voor jou en je hond. Je vindt er de mooiste steden zoals Parijs, Lyon of Nancy maar ook je kunt er ook een heerlijke strandvakantie houden, zoals in Nice. Frankrijk is makkelijk te bereiken met de auto en je hond is er meer dan welkom.

Check hier de regels voor het meenemen van je hond naar Frankrijk.

Meer lezen over Frankrijk bezoeken met je hond? Bekijk hier al onze artikels over Frankrijk


Duitsland

In Duitsland ben je met je hond vrijwel overal welkom. Duitsland is erg hondvriendelijk. Zo mag je hond mee in het ov, in veel winkels en zijn ze ook in restaurants erg hondvriendelijk. In sommige deelstaten moet je hond (vanaf een bepaald gewicht) een muilkorf dragen. Bepaalde rassen zijn niet of beperkt toegestaan. Dit check je eenvoudig op de website van de deelstaat waar je naartoe reist.

Check hier de regels voor het meenemen van je hond naar Duitsland.

Zwitserland

Op zoek naar een avontuurlijke reis met je hond? Zwitserland is dan de perfecte vakantiebestemming. Je maakt hier de mooiste wandeling met unieke uitzichten. Je hond moet tijdens de meeste wandelingen aangelijnd blijven, maar hij mag vrijwel overal mee naar binnen. Zo mag mag je hond in Zwitserland mee in restaurants, winkels en gondels om op hoogte de mooiste wandelingen te maken.


Italië

Wat ons betreft het perfecte land om met je hond naartoe te gaan: Lekker weer, mooie natuur, hondvriendelijke cultuur en natuurlijk heerlijk eten. Of je nu gaat wandelen in de Dolomieten of cultuur gaat snuiven in Rome, je hond is net zo welkom als jij. Ook vind je door heel Italië verschillende plekken waar je met je hond aan het water kan, zoals aan het Gardameer.

Check hier de regels voor het meenemen van je hond naar Italië.

Meer lezen over Italië bezoeken met je hond? Bekijk al onze artikels over Italië hier

Schotland

Een van onze allermooiste vakanties: een rondreis door de schotse hooglanden. De adembenemende natuur van Schotland is een perfect decor voor een heerlijke vakantie met je hond. Schotland is namelijk zeer hondvriendelijk. Je bent met je hond zelfs welkom in veel kastelen, museums en pubs.

Check hier de regels voor het meenemen van je hond naar Schotland.

Picture of Over ons
Over ons

Wij zijn Maud en Luc van Paws & Passports. We doen niets liever dan op avontuur gaan in het binnen- of buitenland met onze twee shiba inu's Jimmy en Zara. Op deze reisblog delen we onze ervaringen en tips met andere hondeneigenaren die gek zijn op reizen.

Onderwerpen

Deel via: