Paws & Passports

De 6 beste wandel apps voor jou en je hond in 2024

Onderwerpen

Op zoek naar de beste wandel app voor de mooiste wandelingen met je hond? Wij hebben de populairste wandel apps voor je getest. Wandel apps zijn niet alleen handig tijdens je hike of wandeling, maar ook voor het ontdekken van nieuwe routes. We hebben de voor- en nadelen van deze wandel apps uitgezocht. Benieuwd naar onze favoriete wandel app voor wandelingen met de hond? Lees snel verder!

AllTrails

AllTrails is een mooie en uitgebreide wandel app waarin je heel veel routes vind in het binnen- en buitenland. Het is onze favoriete app voor wandelingen met onze honden dankzij de mooie vormgeving en uitgebreide (filter)functies. Daarom is AllTrails wat ons betreft de beste gratis wandel app voor wandelingen met je hond. Je kunt de app namelijk gratis gebruiken om routes te zoeken en lopen. Wil je routes offline downloaden? Dan heb je een betaald abonnement nodig.

Gratis of €29,99 per jaar

Pluspunten AllTrails

Minpunten AllTrails

Komoot

Komoot is net als AllTrails een uitgebreide app met een groot aanbod aan verschillende routes. Komoot wordt naast wandelen ook vaak gebruikt voor mountainbikeroutes. Hoewel de betaalde versie van Komoot de duurste is uit dit lijstje, is de app minder mooi en gebruiksvriendelijk vormgegeven dan andere. Je kunt helaas niet filteren op hondvriendelijk wandelingen. Je zult zelf een inschatting moeten maken of de wandeling geschikt is voor je hond. Vaak kun je dit eenvoudig bepalen aan de hand van de informatie en beoordelingen van een route. Een voordeel is dat je losse kaarten van gebieden kunt kopen zonder dat je een abonnement hoeft af te sluiten. Kaarten beginnen bij €2,99 en koop je eenmalig. Je zit dan dus niet vast aan een abonnement.

Gratis of €59,99 per jaar

Pluspunten Komoot

Minpunten Komoot

Wikiloc

Wikiloc heeft een grote database vol wandelroutes. Je kunt in de app aanwijzingen krijgen en je krijgt een melding als je tijdens je wandeling van de route afwijkt. Aanwijzingen tijdens het lopen van je route krijg je alleen als je betaald voor de premium versie, maar deze is dan wel weer een stuk goedkoper dan de andere apps. 

Gratis of €9,99 per jaar

Pluspunten Wikiloc

Minpunten Wikiloc

Gaia GPS

Gaia GPS is een handige navigatieapp voor wandelingen buiten de gebaande paden. De app heeft een stuk minder routes waaruit je kan kiezen en wordt daarom vooral gebruikt bij het plannen en het bijhouden van je wandelingen. Er zijn ook geen routeaanwijzingen beschikbaar in de app. 

Gratis of €59,99 per jaar

Pluspunten Gaia GPS

Minpunten Gaia GPS

Outdooractive

Outdooractive is een handige wandel app waarmee je zelf routes kunt aanmaken en highlights kunt markeren. Om offline kaarten te kunnen downloaden moet je het Pro of Pro+ abonnement afsluiten.

Gratis of €29,99 / 59,99 per jaar

Pluspunten Outdooractive

Minpunten Outdooractive

Picture of Over ons
Over ons

Wij zijn Maud en Luc van Paws & Passports. We doen niets liever dan op avontuur gaan in het binnen- of buitenland met onze twee shiba inu's Jimmy en Zara. Op deze reisblog delen we onze ervaringen en tips met andere hondeneigenaren die gek zijn op reizen.

Onderwerpen

Deel via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *