Paws & Passports

inpaklijst

De ultieme inpaklijst voor een dagje strand met je hond

Onderwerpen

Benieuwd wat je moet inpakken als je met je hond naar het strand gaat? In dit artikel we een uitgebreide inpaklijst met essentiële items die je moet meenemen voor een heerlijke dag aan het strand met je hond. 

Hondvriendelijke stranden en regelgeving

Voordat je gaat inpakken is het handig om te weten op welke stranden je hond welkom is. Honden zijn helaas niet overal toegestaan en de regels op hondvriendelijke stranden verschillen per strand.

Bekijk onze lijst van de leukste stranden voor honden in Nederland >

Basisbehoeften voor je hond

Hondenriem en halsband of tuig
Je hond mag niet overal loslopen op het strand. Neem daarom een lange riem mee zodat je hond wel de vrijheid heeft, maar niet het risico loopt om weg te lopen. Denk ook aan een halsband of harnas dat nat mag worden zoals bijvoorbeeld ons favoriete hondentuig van Hurtta.

Vers water
Zorg voor genoeg vers water om je hond gehydrateerd te houden. Vooral als het warm heeft je hond op het strand vaak wat extra water nodig. Een opvouwbare drinkbak voor je hond is ideaal omdat deze weinig ruimte in beslag neemt.

Hondenvoer en snacks
Een dag op het strand kan vermoeiend zijn voor je hond, zorg dus voor wat lekkers tussendoor. Een kauwsnack helpt je hond ook even relaxen tussen het spelen en rennen door. Onze favorieten zijn de snacks van Voskes omdat deze geen kunstmatige toevoegingen bevatten.

Poepzakjes
Je hond moet zijn behoeften natuurlijk ook kwijt en de kans is groot dat hij dit in het zand zal doen. Houd voldoende poepzakjes bij de hand zodat het strand mooi schoon blijft. Met deze 100% biologisch afbreekbare zakjes heb je meteen een voorraadje in huis waar je mee vooruit kunt.

Handdoek
Heeft je hond gezwommen of is hij nat? Droog hem dan vooral bij warm weer af voordat hij in de zon gaat liggen. Het water kan werken als isolatie en ervoor zorgen dat je hond zijn warmte niet goed kwijt kan. 

Bescherming tegen de zon

Zonnebrandcrème voor honden
Heb je een hond die gevoelig is voor de zon? Bijvoorbeeld een hond met een dunne vacht? Overweeg dan om speciale zonnebrandcrème voor honden aan te schaffen. Vraag hiervoor advies bij je dierenarts.

Strandtent of zonnescherm
Over het algemeen is er weinig schaduw te vinden op het strand. Creëer daarom een koele plek voor je hond met een schaduwtent

Koelmat
Een andere oplossing voor het creëren van een koele plek voor je hond is een koelmat. De speciale gel in de koelmat verkoelt het lichaam van je hond zodra hij erop gaat liggen. Deze mooie mat van Beezteez is in verschillende formaten verkrijgbaar.

Speelgoed

Het strand is natuurlijk een grote speeltuin voor je hond. Neem bijvoorbeeld een bal of frisbee mee en maak gebruik van de grote ruimte die je op het strand hebt om met je hond te spelen. Je kunt ook kiezen voor drijvend speelgoed dat je hond uit het water kan vissen. Let hierbij wel goed op dat je hond niet te diep het water ingaat in verband met de stroming.

Rust en comfort

Net als jij heeft je hond graag een plek waar hij kan relaxen als je naar het strand gaat. Een strandlaken voorkomt dat hij op het losse zand hoeft te liggen. Een zandvrij strandlaken zorgt ervoor dat je al dat zand niet mee naar huis neemt als het tijd is om in te pakken.

Veiligheid

Het strand brengt helaas ook soms risico’s met zich mee. Je hond kan ergens in gaan staan of zich verwonden. Een EHBO set voor honden kan daarom eigenlijk nooit ontbreken als je met je hond op pad gaat.

Als er iets ernstigers aan de hand is met je hond is het fijn om de contactgegevens van een dierenarts in de buurt te hebben. Dan hoef je niet op dat moment zelf nog te gaan zoeken naar een dierenarts op het moment dat je er een nodig hebt. 

Inpaklijst

Picture of Over ons
Over ons

Wij zijn Maud en Luc van Paws & Passports. We doen niets liever dan op avontuur gaan in het binnen- of buitenland met onze twee shiba inu's Jimmy en Zara. Op deze reisblog delen we onze ervaringen en tips met andere hondeneigenaren die gek zijn op reizen.

Onderwerpen

Deel via: