Paws & Passports

Hondvriendelijke hotels: zo vind je het beste verblijf voor jou en je hond!

Onderwerpen

Een geschikt hotel vinden voor jou en je hond kan soms een hele opgave zijn. Je hond is tegenwoordig bij steeds meer hotels welkom maar de informatie over het meenemen van je hond is soms lastig te vinden. We hebben onze beste tips verzamelt die jou helpen om het perfecte hotel voor jou en je viervoeter uit te zoeken.

Zoek online naar hondvriendelijke hotels

Het ideale hotel om met je hond te bezoeken vind je meestal online. Er zijn veel verzamelwebsites waar je informatie over verschillende hotels kan vinden, zoals reviews van andere hondeneigenaren, foto’s en de prijzen. Op basis van deze informatie kun je de hotels die jou aanspreken makkelijk vergelijken. Zo kies je makkelijk het hotel dat het beste bij jou past. Let er op dat je bij het zoeken filtert op huisdiervriendelijke hotels. Goede verzamelwebsites waar je hondvriendelijke hotels kunt vinden zijn:

www.booking.com

www.expedia.nl

www.hotels.com

Ook zijn er websites die het uitzoekwerk al voor je gedaan hebben en alleen maar hotels aanbieden waar je hond welkom is. Handige websites om hotels te vinden en vergelijken zijn:

www.dogsincluded.com

www.hotel-met-hond.com

www.opstapmetjehond.nl

Controleer de huisregels van het hotel

Zelfs als een hotel zich presenteert als hond- of huisdiervriendelijk is het slim om vóór het boeken even de huisregels te controleren. In sommige hotels zijn niet alle rassen welkom, zijn alleen maar kleine honden welkom of zijn de kosten enorm hoog. Sommige hondvriendelijke hotels hebben ook specifieke regels over waar de hond mag liggen. Je vindt de huisregels van een hotel meestal op de vergelijkingssite die je gebruikt of op de website van het hotel zelf. Kun je ze niet vinden? Neem dan even contact op met het hotel.

Check de locatie van het hotel

Controleer altijd even de locatie van het hotel dat je op het oog hebt via bijvoorbeeld Google Maps. Wij proberen drukke straten te vermijden en kijken altijd of er een geschikte uitlaatplaats in de buurt is, zoals een park.

Lees reviews van hondenbezitters

Een hotel gevonden dat je voorkeur heeft? Zoek dan tussen de reviews naar verhalen van hondeneigenaren die in hetzelfde hotel hebben verbleven. Reviews geven vaak een beter beeld van hoe het hotel omgaat met honden, welke speciale voorzieningen er zijn en hoe de ervaring van andere hondenbezitters was tijdens hun verblijf met hun hond.

Wij lezen altijd de reviews op de vergelijkingssite die we gebruiken, maar kijken ook altijd naar de Google Reviews. Zo checken we de Google reviews voor een hondvriendelijk hotel:

  1. Check de gemiddelde score van de reviews
  2. Zoek op ‘Hond‘ om sneller reviews van hondeneigenaren te vinden
  3. Sorteer ook op ‘Meest recent’, ‘Hoogste score’ en ‘Laagste score’
  4. Zoek naar reviews met tekst en uitleg
  5. Controleer of het hotel actief reageert op positieve en negatieve reviews

Tot slot controleren we of het niet erop lijkt dat het hotel op een oneerlijke manier het gemiddelde omhoog krikt met nep-reviews. Heeft een hotel veel 5-sterren reviews in korte tijd na elkaar, zonder tekst en uitleg en door accounts geschreven die in totaal slechts één review geschreven hebben? Dat zouden zomaar nep-reviews kunnen zijn.

Vraag naar extra voorzieningen voor honden

Sommige hondvriendelijke hotels bieden extra voorzieningen aan om het verblijf van je hond ze aangenaam mogelijk te maken. Denk aan een hondenbed, voerbakken of zelfs speelgoed. Ook kan het zijn dat het hotel een hondenuitlaatservice en hondenoppasservice aanbied. Heb je nog niks gelezen over extra hondenvoorzieningen in de hotelinformatie, huisregels of reviews? Neem dan contact op met het hotel om erachter te komen welke extra’s beschikbaar zijn.

Overweeg de kosten

Vrijwel alle hondvriendelijke hotels rekenen extra kosten voor het meenemen van je hond. Deze kosten zitten vaak in extra schoonmaakkosten en het grotere risico op schade die je hond kan aanrichten. De kosten kunnen sterk variëren per hotel. Sommige hotels rekenen een vaste toeslag per verblijf, anderen rekenen extra kosten per nacht per hond. Bij het boeken via een reguliere vergelijkingssite zitten deze kosten vaak niet ingegrepen in de prijs. De toeslag voor het meenemen van je hond betaal je meestal ter plekke. Controleer deze tarieven voordat je boekt zodat je niet voor verrassingen komt te staan bij aankomst.

Informeer het hotel over de komst van je hond

Bij het boeken van een hotel voor jou en je hond via een reguliere vergelijkingssite kun je niet je viervoeter als gast opgeven. Laat daarom het hotel waar je gaat verblijven op tijd weten dat je jouw hond meeneemt. Geef door welk ras en wat het gewicht van je hond is om zeker te weten dat hij welkom is.

Plan vooruit

Reizen met je hond betekent dat je over sommige dingen iets meer moet nadenken. Het helpt om zo ver mogelijk vooruit te plannen. Sommige hotels hebben maar een beperkt aantal kamers waar honden welkom zijn. Plan daarom ruim van tevoren door je hotel zo vroeg mogelijk te boeken.

Ga je op autovakantie met je hond? Bekijk al onze tips over reizen met je hond hier ➜


Wees respectvol

Als trotse hondenbezitter is het belangrijk om verantwoordelijk te zijn voor je hond. Wees respectvol naar andere gasten, personeel en het hotel zelf. Zorg ervoor dat je hond getraind en sociaal is en houd hem aangelijnd. Zo voorkom je vervelende situaties voor jou, je hond en de mensen om je heen.

Conclusie

Een geschikt hondvriendelijk hotel vinden voor jou en je hond kost soms wat extra moeite maar is dat meer dan waard! Door je goed voor te bereiden kom je niet voor vervelende verrassingen te staan en kan je optimaal genieten van een heerlijke vakantie met je viervoeter!

Picture of Over ons
Over ons

Wij zijn Maud en Luc van Paws & Passports. We doen niets liever dan op avontuur gaan in het binnen- of buitenland met onze twee shiba inu's Jimmy en Zara. Op deze reisblog delen we onze ervaringen en tips met andere hondeneigenaren die gek zijn op reizen.

Onderwerpen

Deel via: